Verkeerscommunicatie!
Grip op beeldvorming rondom grootschalige bouwprojecten en verkeersstromen

GRIP op Communicatie tijdens crisissituaties

Crisiscommunicatieadviseurs

GRIP4communicatie biedt communicatieadviseurs handreikingen om tot een doelmatige aanpak te komen tijdens crisissituaties. Hierbij maakt GRIP4communicatie onderscheid tussen risicocommunicatie, crisiscommunicatie en de rollen van communicatieadviseur-ROT en communicatieadviseur RBT.

 

ROT

GRIP4communicatie biedt trainingen aan voor de Regionaal Operationeel Leider en voor de leden van het Regionaal Operationeel Team. Deze trainingen zijn gericht op een efficiënte en doelmatige manier van samenwerken binnen het team, waarbij de nadruk ligt op intermenselijke relaties, persoonlijke en teamcommunicatie, de rol van communicatieadviseurs, informatiemanagers en de rol van liaison partners.

 

Indien gewenst wordt hierbij ook via intervisie, ervaring uitgewisseld met een andere Regionaal Operationeel Teams uit andere veiligheidsregio's, om zo tot ideeën en inspiratie te komen.

 

Grip-op-grip

Om de beeldvorming aan te scherpen organiseert GRIP4communicatie excursies bij alle partners van het Regionaal Operationeel Team en het Regionaal Beleidsteam. Daarnaast organiseert GRIP4communicatie sessies met gedragsdeskundigen en vakspecialisten. Deze uitwisseling van kennis en ervaring organiseert GRIP4communicatie via zogenoemde GRIP-op-GRIP sessies en is bedoeld om de beeldvorming van de teamleden te verrijken en te concretiseren (wie zijn nu die stakeholders en welke functie hebben zij?). 

 

GRIP4communicatie coacht de Burgemeesters en adviseert hem of haar in zijn of haar rolvastheid tijdens een crisis, 24/7.

 

RBT

GRIP4communicatie biedt trainingen aan voor de Voorzitter van de Veiligheidsregio en voor de leden van het Regionaal Operationeel Team. Deze trainingen zijn gericht op een efficiënte en doelmatige manier van samenwerken binnen het team, waarbij de nadruk ligt op intermenselijke communicatie, schriftelijke communicatie, mediatraining voor de burgemeesters en woordvoerders, de rol van het Regionaal Beleidsteam (RBT), de communicatieadviseurs, informatiemanagers en liaison partners.

Indien gewenst wordt hierbij ook via intervisie, ervaring uitgewisseld met een andere Regionaal Operationeel Teams, om zo tot nieuwe ideeën en inspiratie te komen.


Alle ervaring onder één dak. Met daarbij een concrete uitwisseling van kennis en praktijkervaring. 

Met als één doel: komen tot een efficiënte en doelmatige organisatie van de acute en langdurige crisisorganisatie.


Wil jij graag ook jouw team verder professionaliseren op een leuke en leerzame manier? Bel dan met Paul Brussaard voor het maken van een vrijblijvende afspraak: 088-278 7301 (24/7).

 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn